De doelstelling van de Stichting Veilig Betalen Fonds(VBF) is het uitsluiten van financiële risico's bij hoogwaardige aankopen waarbij de leverancier een aanbetaling of andere financiële zekerheden verlangd. De Stichting VBF biedt de koper de garantie zijn/haar geld niet kwijt te raken als gevolg van niet presteren door b.v. faillissement of financieel wanbeleid en de betaling aan de leverancier is gegarandeerd na een correcte uitlevering.

De stichting is een initiatief uit de Keuken- en Meubelbranche, opgericht bij notariële akte opgemaakt door notaris Broekkamp te Alkmaar, waarbij statutair is vastgelegd dat deze functioneert zonder directe kostenstructuur. Dit laatste is de garantie voor alle deelnemers dat de Stichting zelf niet meer kan uitgeven dan er aan eventuele opbrengsten zijn.
Het Stichtingsbestuur bestaat uit meerdere rechtspersonen. In het Bestuur is sprake van gezamenlijke bevoegdheid waarbij het penningmeesterschap wordt uitgeoefend door Anita Stuyt van Koggenland Administratie. De voorzitter in functie is DFB Beheer bv.

Klik hier voor inzage in de Statuten van het VBF
Klik hier voor de geschiedenis van Stichting VBF