Consumenten die grote bedragen besteden willen geen risico lopen. Aanbetalen is riskant. Elke aanbetaling is een vorm van afnemerskrediet.
Dat betekent dat de verkopende partij vrijelijk over de aan hem toevertrouwde gelden kan beschikken. Als consument moet u dan maar aannemen dat het betreffende bedrijf netjes op uw geld past. Dat gaat vaak goed, maar in de praktijk zijn er legio voorbeelden op te noemen waarbij de bedrijfsvoering veel te wensen heeft over gelaten en grote aantallen kopers hun aanbetaling of inleg zijn kwijtgeraakt (Hans Verkerk, Horn Keukens, Enron, Legio Lease enz. enz. ).
Aanbetalen is dus risico nemen en dat kunt u beter niet doen. Daarom is de reservering van uw aankoop via Stichting Veilig Betalen Fonds(VBF) de veiligste manier van betalen. De Stichting VBF biedt zowel de consument als de verkopende partij de absolute zekerheid die men wil en sluit daarmee alle risico's uit. U kunt als consument het risico uitsluiten uw geld kwijt te raken en als verkoper verzekerd zijn van de betaling nadat u volgens de overeenkomst correct heeft afgeleverd. Uitbetaling van de overeenkomsten worden afgewikkeld volgens de Algemene Voorwaarden van het VBF.
Consumenten die grote bedragen besteden willen geen risico lopen.
Aanbetalen is riskant.
Elke aanbetaling is een vorm van afnemerskrediet.
meer weten >> |
Als u bij een grote aankoop wordt gevraagd een aanbetaling te doen kunt u de verkopende partij 100% zekerheid bieden zonder zelf risico te lopen uw geld... meer weten >> | Gefeliciteerd! U heeft besloten een aankoop via het Veilig Betalen Fonds af te wikkelen. Wat moet u doen?... meer weten >> | Waar moet u als koper op letten bij aflevering en hoe worden uw eventuele klachten behandeld? Bij aflevering van uw aankoop is het... meer weten >> |
Wie zitten er achter de Stichting VBF
en wie garandeert dat mijn storting daar veilig is? meer weten >> |